Les: Een nieuwe Mario game maak je in 2 weken, met 2 mensen en kost ongeveer €600 om te ontwikkelen.


Vandaag heb ik samen met Petra lesgegeven op de school van mijn kinderen. Het thema van deze maand is op deze school Media en wij als creatieve studio kunnen daar natuurlijk genoeg over vertellen. Nu is lesgeven niet onze corebusiness. Wel vinden we het erg leuk om over passies te spreken dus dit was een mooie gelegenheid om inspiratie te delen.

Omdat we bijna 20 jaar actief zijn in de videogamesindustrie hebben wij ervoor gekozen om een verhaal te vertellen over videogames. Zo zijn we begonnen met een kleine quiz over bekende characters en hebben we o.a. verteld hoe een game wordt ontwikkeld, hoeveel tijd daar in gaat zitten en wat het globaal kost om een game te ontwikkelen. We zijn ingegaan op het proces van het ontwikkelen, het bepalen van een doelgroep en via welke kanalen je games kan verkopen.

Wat ons opviel is dat voornamelijk jongens games spelen, dat ze denken dat een grote triple-A titel 2 weken kost om te maken, wordt gemaakt door 2 mensen en ongeveer €600 kost om te ontwikkelen. Maar dat je mag gamen voor je werk, dat is denk ik nog wel het meest blijven hangen.

We zijn altijd te porren om een leuke les te komen geven over games, tekenles te geven of een combinatie hiervan. Petra en ik vinden het ontzettend mooi om onze kennis en enthousiasme voor het vak te kunnen delen. Het is natuurlijk super gaaf om een lesprogramma te bedenken waarin je interessante informatie kan combineren met spelelementen om zo spelenderwijs wat te leren over ons werk en de branche. Met als doel om zo kinderen te inspireren om te doen waar ze blij van worden.


Over Senzie

Wij kijken graag met andere ogen naar de wereld. En weet je wat we zien? Eenvoud. Die eenvoud zie jij weer terug in ons werk en de 
manier waarop we werken. Of het nu gaat om een offerte, concept of het ontwerp van communicatie- 
middelen. Alles komt terug bij essentie. Daarom heten wij Senzie.

Recent Posts:

Hallo wij zijn Senzie

Wij kijken graag met andere ogen naar de wereld. En weet je wat we zien? Eenvoud. 
Die eenvoud zie jij weer terug in ons werk en de manier waarop we werken. Of het nu gaat om een offerte, concept of het ontwerp van communicatie- middelen. Alles komt terug bij essentie. Daarom heten wij Senzie.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

Bedrijvencentrum Vondelparc

Vondellaan 46

3521 GD Utrecht

030 60 11145

hallo@senzie.nl