Van een financiële planning naar een creatieve flow...huh?


Impressive Arts bestaat binnenkort 20 jaar. In deze periode heb ik een hoop goede jaren gehad maar helaas ook mindere jaren. Ik ben trots dat mijn bedrijf ondanks de crisis nog steeds bestaat, we doen vast iets goed. Maar veranderen en meebewegen met de markt is soms moeilijk.

Als ondernemer moet je altijd vooruitkijken. En in een creatief vak ben je altijd opzoek naar die wel bekende flow. Vandaag ben ik helemaal naar Zeeland gereden om mijn financiële situatie in kaart te brengen. En waarom helemaal naar Zeeland? hoor ik je denken. Ik had een tip gekregen dat dit een financieel adviseur was die gepassioneerd is over zijn werk, en iemand die onderneemt uit zijn hart. En omdat dit laatste bij mij een belangrijk thema is ging ik op reis.

Financiën en administratie zijn over het algemeen bijzaken voor een creatieveling. En ondanks dat ik gestudeerd heb voor boekhouder zijn financiële gesprekken nou niet hetgeen waar ik heel blij van word. Ik had een afspraak met Maurice van de Hemel om eens te praten over mijn toekomst en met name over mijn pensioen. Hij stelde mij 3 vragen:

1. Hoe ziet jouw ideale leven eruit zowel zakelijk als privé?

2. Hoe ziet dat eruit als je 10 te leven hebt?

3. Als je nog een dag te leven had, wat had je dan gemist?

Ik heb hier samen met mijn partner even om moeten lachen. Weet ik veel... Maar gaandeweg ging ik nadenken over deze vragen. Toen werd ineens duidelijk wat ik wilde met mijn bedrijf. Toen werd duidelijk waar mijn focus moest liggen, en waar niet. Ook werd duidelijk wat mijn eigen missie is in dit leven en ik kreeg antwoorden op belangrijke vragen. En nu komt het mooie.

Ik kwam ontzettend in de flow terecht, ik werd zeker over de koers van mijn bedrijf en waarom ik ooit ben begonnen met ondernemen. Grappig om te ontdekken dat je met je werk eigenlijk van alles plant, targets stelt, doelstellingen maakt en met je privé helemaal niet. Dat geldt voor mij tenminste. Is dat eigenlijk niet gek? Is gelukkig zijn in privé en het hebben van plezier niet de basis tot succesvol zijn in je werk?

Nooit gedacht dat een financiële man mij zo zou inspireren, zou zorgen voor een heldere visie en een creatieve flow. Je moet er wel even een stukje voor rijden.


Over Senzie

Wij kijken graag met andere ogen naar de wereld. En weet je wat we zien? Eenvoud. Die eenvoud zie jij weer terug in ons werk en de 
manier waarop we werken. Of het nu gaat om een offerte, concept of het ontwerp van communicatie- 
middelen. Alles komt terug bij essentie. Daarom heten wij Senzie.

Recent Posts:

Hallo wij zijn Senzie

Wij kijken graag met andere ogen naar de wereld. En weet je wat we zien? Eenvoud. 
Die eenvoud zie jij weer terug in ons werk en de manier waarop we werken. Of het nu gaat om een offerte, concept of het ontwerp van communicatie- middelen. Alles komt terug bij essentie. Daarom heten wij Senzie.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon

Bedrijvencentrum Vondelparc

Vondellaan 46

3521 GD Utrecht

030 60 11145

hallo@senzie.nl